May 29, 2012

Park Shi Hoo

Park Shi Hoo 28.05.12

May 26, 2012

The Princess' Man Drawing

     Intr-una din k-dramele celebre ale anului trecut, de altfel o drama cu un subiect interesant pentru doamne si domnisoare in special, am intalnit un cuplu fermecator care m-a determinat sa-i desenez. Si astfel am realizat si primul meu portret feminin.
     Povestea din The Princess' Man este o adaptare a clasicei istorii a lui Romeo si a Julietei, in stravechiul Joseon, cu final fericit.
Eroii nostrii Seungyoo si printesa Seryeong, intruchipati de actorii Park Shi Hoo si Moon Chae Won, traiesc o dramatica poveste de dragoste pe fondul tradarii si luptei pentru putere, dar care in final, spre bucuria privitorilor, isi gasesc drumul spre fericire.

The Princess Man 1 26.05.12

May 24, 2012

Paris - Partea a V a


       A noua zi. 
     Mai aveam inca obiective de vizitat, ba mai mult am avut ocazia sa revedem si site-uri din zilele precedente si intr-un fel sa ne luam ramas bun. Scopul zilei era Palatul si gradinile Luxembourg. Am ales mersul pe jos. Asa ca am plecat catre Place de Clichy , de unde urmand Rue de Clichy am ajuns in Place d’Estienne d’Orves unde se afla vestitele Galerii Lafayete. Desi nu sunt o impatimita a centrelor comerciale si a cumparaturilor am ales sa intram sa vizitam acest mastodont comercial, insa nu am pierdut prea mult timp prin aceste locuri. Afara mi-au placut extraordinar de mult decorurile din vitrine, aranjate in spiritul sarbatorilor de iarna care se apropiau si in special pentru cei mici, care se aflau in fata lor in numar impresionant lipindu-si nasucurile de geamuri si privind catre papusile de toate felurile asezate in acele vitrine. In imediata vecinatate se afla Opera Garnier, pe care m-am bucurat s-o revad Am mers mai departe pe Av. de L’Opera pana in Place Andre Malreaux la Comedia Franceza. De fapt am avut astfel ocazia sa revad Palais Royal si Palais Louvre. Am trecut iarasi prin Pasajul Richelieu catre curtea Napoleon, am revazut piramida, Arcul de triumf Carrousel, dar le-am lasat in urma pentru ca nu acesta era scopul nostru, asa ca iesind din Louvre am traversat Sena pe Pont du Carrousel si am ajuns pe Quai Voltaire si trecand pe langa Institute de France, am mers pe Rue de Seine, am trecut pe langa Biserica St. Sulpice si pe langa Odeon si iata-ne ajunsi la Palatul Louxembourg.
     Francois de Louxembourg, print de Tingry a fost cel care a dat acest nume cladirii in 1570. Marie de Medicis l-a cumparat in 1612, impreuna cu terenul inconjurator. Proprietatea a apartinut apoi succesiv lui Gaston D’Orleans, Mademoiselle de Montpensier, Ducesa de Guise, Madame de Maintenon, Phillipe D’Orleans, Ducesa de Berry si Contelui de Provence, toti acestia au trait aici. Bonaparte a donat cladirea Senatului in 1800 si acest scop il are si astazi. Gradina in stil francez i-o datoram Mariei de Medicis. Aceasta este ornata cu fantani arteziene si cam cincizeci de statui, reprezentand regine si alte femei ilustre.



Am petrecut o dupa amiaza minunata in acest loc, totul a fost cu adevarat minunat, ne aflam intr-un loc incarcat de atata istorie.

May 23, 2012

Paris - Partea a IV a


     A saptea zi - Disneyland Paris
    Am notat in jurnalul meu de buzunar Ziua Disneyland, dar aici am sa va povestesc mai pe larg ce inseamna acest Disneyland.
Localizat in Marne-la-Vallee, 32 km est de Paris, Disneyland  a devenit unul dintre cele mai vizitate site-uri turistice. Aici exista cate ceva pentru fiecare varsta. Intins pe o suprafata de 57 hectare, parcul este impartit in 5’tinuturi’ : 
‘Main Streer, U.S.A.’, creaza atmosfera unui mic oras american de la sfarsitul secolului 20, 
‘Frontierland’, un adevarat westtown din perioada de glorie,
‘Adventureland’, Africa, Caraibele, jungla – loc de intalnire pentru exploratori,
‘Fantasyland’, lumea unde crezi ca personajele de poveste exista si in care intrii prin castelul Frumoasei din padurea adormita, 
‘Discoveryland’, lumea viitorului.

May 21, 2012

Paris - Partea a III a


     A cincea zi (25 nov 2006) a inceput cu  ultramodernul cartier din periferia nord-vestica a Parisului, La Defence. Aici ne-am oprit la Grande Arche construit in 1989. 


   
  Tot aici se gasesc cladirile CNIT si Quatre Temps. Ne-am plimbat pe Esplanada unde in completarea aleilor cu copaci se gasesc operele a sase artisti care pot fi vazute si care constituie un adevarat muzeu in aer liber. Pentru noi a fost o readucere in prezent, mai ales dupa ce in zilele trecute am patruns adanc in tainele istoriei si facusem o reintoarcere la trecut. Este un cartier impresionant prin cladirile inalte de cateva sute de metrii si arhitectura futurista. 

May 20, 2012

Paris - Partea a II a


     A treia zi a fost dedicata Muzeului Louvre.
     Am iesit de la metrou  in Place du Palais Royal.
Cel care a avut ideea construirii acestui palat a fost in 1629 vestitul Cardinal Richelieu. La moartea sa a lasat acest palat Regelui Ludovic al XIII-lea, si asa a devenit palat regal. Ludovic al XV-lea a daruit acest palat fratelui sau Gaston d’Orleans ai carui descendenti l-au pastrat pana in 1848. Astazi aici se afla Consiliul de stat al Frantei, Ministerul Culturii si Comedia Franceza. In fata este situat Palatul si Muzeul Louvre.
     Am intrat prin pasajul Richelieu si am ajuns in Curtea Napoleon in fata Piramidei de sticla construita de arhitectul Ming Pei.
      Louvre a fost initial un castel regal construit de Philippe August in 1204, transformat de Charles V intre 1364 si 1380, apoi reconstruit in intregime intre domnia lui Francois I si secolul 19. Stilurile diferite ale celor patru secole si-au lasat amprenta. Noul Lovre a fost construit de Percier si Fontaine sub Primul Imperiu si de Visconti si Lefuel sub al Doilea Imperiu. Ce a ramas din vechiul Louvre cu a sa faimoasa Cour Carree aduce cateva structuri arhitectonice remarcabile : fatada Pierre Lescot, pavilionul Orologiului si colonadele fatadei de est ale lui Claude Perrault.
      In muzeu se ajunge prin Piramida. Ne-am inceput explorarea prin pasajul Denon. La subsol am vizitat zona antichitatilor egiptene, grecesti, romane. Inedita mi s-a parut reconstituirea unui templu crestin roman de la inceputurile crestinismului. La parter am vizitat antichitati grecesti, etrusce si romane, apoi am intrat in zona Egiptului faraonic aflat in aripa Sully. 

May 19, 2012

Paris - Partea I

     Pentru ca acum ceva timp v-am povestit calatoria mea din acest an in Israel, m-am gandit sa scormonesc printre amintiri dragi si sa va povestesc si despre prima mea vizita in afara Romaniei.
Intotdeauna mi-am dorit sa calatoresc mai mult, atat in Romania dar si in restul lumii. Si iata ca la sfarsitul anului 2006 portile lumii s-au deschis si pentru mine.
     Totul a inceput cu planificarea lunii de miere. Si castigator a fost Parisul.
Ce poate fi mai frumos decat sa te aflii in "orasul iubirii" cu persoana pe care o iubesti si care ti-a devenit tovaras in cea mai importanta calatorie: casatoria.
     Si iata cum s-a desfasurat aventura noastra pariziana. Am s-o povestesc in mai multe articole, deoarece chiar daca am incercat sa scurtez povestirea, paginile s-au incapatanat sa se adune.


     In ziua de 21 noiembrie 2006, intr-o zi de marti in jurul orei 12 :00 ne cazam  intr-un hotel in Paris, localizat in cartierul Montmartre, la 10 min de Moulin Rouge si 30 min de Bazilica Sacre Coeur si Opera Garnier.
Era pentru mine prima iesire in afara granitelor Romaniei.
     In ciuda oboselii am pornit-o hai-hui pe strazile din Montmartre.




     Invartindu-ne prin imprejurimi am descoperit unul din cimitirele Parisului si chiar unul dintre cele celebre, Cimitirul Montmartre.
     Aceasta necropola intinsa pe 11 hectare dateaza din 1825 si este pozitionat pe o fosta cariera de piatra. Acum este un loc de promenada si amintiri, aici aflandu-se cam 20000 de morminte care constituie un adevarat muzeu statuar al unor artisti precum Bartholdi, Rodin, Rude.... 

     Daca a-ti citit cartea ‘Dama cu camelii’ aici veti descoperi ca acest roman nu este o simpla fantezie. 
De ce ? Pentru ca aici am gasit mormantul celei care a fost numita ‘Dama cu camelii’ pe numele ei adevarat Alphonsine Plessis si nu departe de acest mormant pe acela al autorului cartii de mai sus, scriitorul si dramaturgul Alexandre Dumas Fiul. 



















     Alte nume celebre pe care le-am intalnit in aceasta necropola : Hector Berlioz, Jacques Offenbach, Degas, Francois Truffaut, cantareata Dalida,
 Michel Berger, fizicianul Ampere, Emile Zola, Stendhal, si multi altii. A fost fascinant sa gasesc dovada existentei acestor oameni care au influentat atat de mult istoria omenirii. 

May 17, 2012

Joaca cu creionul pe hartie


       Continui si astazi cu cateva din realizarile mele vremelnice in arta desenului. Bineinteles ca sunt schite ale unor personaje din desenele animate. 

Zorro


May 9, 2012

Desenele copilariei / Childhood drawings

        Cautand mai departe in raftul cu amintiri, am scotocit si scos la iveala un nou set din desenele copilariei mele. Imi amintesc foarte bine cat de importanta era acea jumatate de ora inaintea stirilor de seara, cand imi pregateam foile de desen si creionul asteptand, uneori cu infrigurare, sa inceapa un nou episod din desenele animate. De multe ori era sansa sa corectez sau sa refac un desen care nu-mi reusise cu o zi inainte, iar reusita ma facea intotdeauna fericita.   

Aceste planse sunt dintr-un desen animat SF, care se numea parca Macron I.


May 8, 2012

Luna / The Moon

     
     Duminica seara am admirat si eu astrul noptii, se spune in momentul in care s-a aflat cel mai aproape de Pamant. Am reusit aceasta urcandu-ma pe acoperisul blocului in care locuiesc.
Iata cateva fotografii ce le-am facut la momentul respectiv.

May 6, 2012

People Come Into Your Life For A Reason, A Season Or A Lifetime

~Unknown Author~

When you figure out which one it is,
you will know what to do for each person.
When someone is in your life for a REASON. . .
It is usually to meet a need you have expressed.
They have come to assist you through a difficulty,
to provide you with guidance and support,
to aid you physically, emotionally, or spiritually.
They may seem like a godsend, and they are!
They are there for the reason you need them to be.
Then, without any wrongdoing on your part,
or at an inconvenient time, this person will say
or do something to bring the relationship to an end.

Sometimes they die.
Sometimes they walk away.
Sometimes they act up and force you to take a stand.
What we must realize is that our need has been met,
our desire fulfilled, their work is done.
The prayer you sent up has been answered.
And now it is time to move on.

Then people come into your life for a SEASON....
Because your turn has come to share, grow, or learn.
They bring you an experience of peace, or make you laugh.
They may teach you something you have never done.
They usually give you an unbelievable amount of joy.

Believe it! It is real! But, only for a season.

LIFETIME relationships teach you lifetime lessons
things you must build upon in order to have
a solid emotional foundation.
Your job is to accept the lesson, love the person,
and put what you have learned to use in all
other relationships and areas of your life.
It is said that love is blind but friendship is clairvoyant.


May 5, 2012

Desene pe hartie de ambalat :D

      Sa continuam cu amintirile primelor incercari in arta desenului.  Cum va scriam data trecuta incepusem sa renunt la utilizarea culorilor si m-am axat doar pe desenul in creion.
Nu imi mai amintesc de ce s-a petrecut aceasta schimbare, insa stiu cu siguranta ca acest tip de desen ma fascineaza si astazi si ii tot explorez posibilitatile in exprimarea fizionomiilor si expresiilor.

      Urmatoarele desene reprezinta personajele unui desen animat tip manga - Candy - ce l-am vizionat intr-o vacanta de vara la  bunici. Le-am realizat pe hartie de ambalat, pentru ca nu aveam la dispozitie hartie de desen si totusi am fost si sunt atat de mandra de ele. :D


May 1, 2012

Cerul.....The sky....Le ciel.....하늘....



     In copilarie obisnuiam frecvent sa ma intind pe iarba si sa privesc pentru minute intregi cerul. Ma fascina culoarea  si dansul norilor de atatea forme si marimi si nu o data m-am jucat faurind diferite contururi pe fondul albastru ceruleu. Din pacate odata cu trecerea anilor am pierdut acest obicei. Viata vine zi de zi si isi cere drepturile nelasandu-ne sa ne mai bucuram de lucrurile simple de odinioara.
     Cerul, acoperisul planetei Pamant.
     Iubesc cerul. Atat de schimbator si totusi la fel. Ma surprinde mereu prin bogatia cromatica. In urma cu mai multi ani cand m-am mutat in Constanta am observat ca aici cerul are alta culoare in special la apusuri. Apartamentul in care locuiesc acum este orientat catre apus astfel ca in fiecare zi ma delectez cu minunate apusuri de soare.


      Obisnuiesc sa fotografiez cerul si modul cum schimbarile lui se reflecta in natura, pentru ca lumina cerului este diferita intr-o zi cu soare sau in una ploioasa si tonalitatile sunt in permanenta schimbare.